Såhär gör man iaf.
Skaldjursfond:
Skal från 1 kg skaldjur
1 Morot
10 cm Purjolök
½ Fänkål
2 dl Vitt Vin
2 msk Tomatpuré
2 Lagerblad
Vitt vin
Smör
Vatten
Skär morot, purjo och fänkål i mindre bitar. Bryn skalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.
Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.
Häll på vin och vatten, så det knappt täcker. Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.
Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan.
Sila igen, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar