torsdag 25 februari 2010

Mina kosttillskott.

Vitamin D: Såhär under vinterhalvåret har ju solen gått i ide. Solen gör vanligtvis att man får vitamin D genom ögonen och bildas även i huden när man solar. Man kan även få vitaminen genom mat, då främst från bl.a grönsaker eller fiskleverolja, äggula, mejeriprodukter.
Vitaminen upprätthåller balansen mellan kalcium och fostfat i blodet och främjar bildandet av ben i kroppen. D-vitaminbrist kan ha en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, vinter- och vårdepressioner… plus mååånga fler.

Omega 3: Fiskleverolja är en fleromättad fettsyra som vi behöver i kroppen. Finns framför allt mycket i hjärnan och genom att ha en bra koncentration av omega 3 i kroppen fungerar hjärnan bättre då nervimpulserna sköts snabbare.
Är även bra för:
  • sänkning av blodfetter och blodtryck och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar

  • bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen)

  • ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner

  • bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl

  • cellmembranen blir mer mjuka och elastiska
ProViva: Proviva innehåller de bra bakterier som finns i magen och hjälper till i vårt immunförsvar. Visste ni att vi har ca två kilo bakterier i magen??

B-Active: Är man en aktiv liten krabat som jag är, kan det va bra att ta en brustablett. I den här finns Bvitaminer och C-vitamin. Har endast tagit det nu när jag varit sjuk för att chocka kroppen.

Om man äter en bra allsidig kost, behöver man inte äta så mkt vitaminer. Brustabletterna är egentligen ganska onödiga, för får vi i oss mer än vi behöver, kissar vi bara ut det. Kroppen tar inte upp mer än den behöver. Dock kändes d bättre att ta lite mer än vanligt, kändes iaf som om förkylningen blev lindrigare...å glöm inte att käka rå lök å vitlök!! Sjukt bra med mycket antioxidanter som bryter ner fria radikaler som är skadliga i kroppen!

Over and out!

2 kommentarer:

  1. sjuksystern har talat ! ska kolla upp D vitaminerna =) <3 roger and out !

    SvaraRadera