fredag 28 januari 2011

Gyn

Måste berätta om en sjukt rolig grej som hände igår på jobbet.

Ibland har man patienter från andra avdelningar, som i det här fallet, en patient från gyn på vår ortopedavdelning. Anledningen till detta är för att det helt enkelt är fullt på gynavdelningarna och vi hade lediga platser. Dessa patienter kallas för hotellpatienter.

På morgonen sitter man ju alltid ner med läkaren och rondar, dvs, går igenom varje patient, vad planen är, hur det har gått osv.

Vi gick igenom varje patient, kmr till denna gynpatient och läkaren behövde inte göra eller bestämma något för henne eftersom han är ortopedläkare. Det brukar vanligtvis komma en annan läkare som har hand om henne lite senare.

Efter ronden går man ut till varje patient och berättar vad planen är och frågar hur de mår, kollar om det är ritat på deras ben/arm eller vad det nu är de ska operera...

Läkaren kommer in i rummet där gynpatienten befinner sig och går fram till henne.
Frågar lite hur hon mår osv och därefter går han och lyfter på hennes täcke.
Patienten ser mycket frågande ut till och med lite rädd och alla börjar asgarva. Läkaren hade glömt bort att detta var en gynpatient och skulle titta på hennes ben (som han trodde hade opererats).
Gynpatienten såg frågande ut eftersom det var typ tio personer (sjukgymnast, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, AT-läkare osv) som stod och skulle titta på när läkaren skulle, som hon trodde, undersöka hennes underliv.
Hahahaha, läkaren blev helt högröd i ansiktet och det var en så sjukt rolig situation. Ni skulle varit där....piiiinsaaaaamt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar